Pilgimsmmmuslor!

Pilgrimsmusslor är ju tyvärr lika dyrt som det är gott. Dvs jättedyrt. Men herregud, life is short och man kan inte äta pilgrimsmusslor när man är död.
De är ju väldigt enkla att laga till, bara att steka i smör, klart! Men de kräver något tillbehör. Ikväll kokade jag lite blomkål mjuk. Sen mosade jag den, pressade ner citron och hällde i en gräddskvätt och lite frusen dill och mixade sedan ihop allt med stavmixern. Och salt ja, glöm inte saltet. Och så pressade jag citron över själva musslorna också.

En perfekt LCHF-rätt när man ska lyxa till det lite! Perfekt som förrätt förresten!
Sånt jag gjorde i söndags..

Hittade plommon i frysen. De fick bli sylt/kompott tillsammans med tillräckligt mkt sukrin för att man ska kunna äta det på frukostyougurten! Egentligen är det lite mkt kolisar i plommonen men lite på frukostyougurten fixar jag :)

Pizzasallad - det är ju såååå gott! Har en hangup på det just nu! Men tyvärr så sockrar(!) de flesta resturanger och pizzerior sin! Så vad göra? Jo men det är ju bara att fixa sin egen
Du behöver:
1 liter kokande vatten
1/2 vitkålssallad
1 1/2 dl solrosolja eller annan matolja
c:a 3 msk vitvinsvinäger...
2 tsk salt
1krm svartpeppar
Mkt italiensk salladskrydda!!
Gör så här:
Strimla vitkålen och lägg den i en bunke. Koka upp vattnet och häll över vitkålen.Låt stå i några minuter. Smaka regelbundet tills kålen börjar mjukna liite men fortfarande är krispig. Häll kålen i ett durkslag och låt rinna av. Tjoffa sedan ner kålen i en bunke. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen , häll över salladen och blanda väl. Låt svalna i rumstemperatur och förvara i kylskåp. Detta blir bara godare efter ett par dagar!

Äts med lite vad som helst, det är gott till nästan allt, bla omelett!
Boeuf bourguignon - vintermat!

Grytan innan den kokat i ca 3 timmar..

Grytan efter den kokat 3 timmar. Godast till är egentligen någon typ av mos, blomkålsmos om det ska vara LCHF.
Jag utgår från det här receptet men gör följande förändringar:
1) Ner med en tunnt skivad morot också.
2) Ha i en hel flaska ox eller kalvfond från Bong. Ja i med hela flaskan bara!! :)
3)I med minst en halv vitlök. Det behövs mycket vitlök i en sån här gryta.
4) Kör riktig charlottenlök istället för syltlök - iaf om du vill göra den mer LCHF
5) Och skippa mjölet om du vill göra den mer LCHF..grytan tjocknar ändå om den får stå och koka tillräckligt länge.
6) Sist men inte minst - dubbla vinet i receptet, kanske 8 dl istället för 4. Men börja med att ha i ca 6 dl och så späder man ut om man tycker att vätskan ser ut att koka bort för mycket.
7) Viktigast av allt - gör grytan dagen innan du ska äta den! Den blir bara bättre av att stå ett dygn och mogna :)
Fredagsmys a la 90-tal?

Räkor och vitt vin en fredagkväll! Känns väldigt mycket som något som var stort på 90-talet? Eller var det tidigare? För mig är det hur som helst fortfarande en hit! En klassiker never goes out of style ;) Fast nu när jag kör LCHF tar jag det lungt med vinet. Igår blev det ett glas. Gott - men nu blir det nog en "vit månad" :) Alkohol stoppar upp min viktminskning har jag märkt..

Till dom goda (och billiga - 10kr hg på ica!) räkorna hade vi såklart lite tillbehör:
Kokt ägg
Citronklyftor
Hellmans majonäs (den godast som man kan köpa tycker jag! Men hemmagjord är ju ännu godare! Måste lära mig att svänga ihop det. Hört att det är barnsligt enkelt!)
Limealioli (som var väldigt söt i smaken - hur mycket sockrar dom sånt egentligen??)
Vanlig alioli
Brännvinsost
Rostat bröd (carbzone såklart)
Ikväll blir det dock inga räkor utan något helt annat som jag älskar! Visar vad imorgon :)
Ost och skinkpaj med tomatsallad

Receptet är lätt:
5 ägg
2 dl vispgrädde (eller annan grädde om man är fetträdd)
2 dl mjölk
salt peppar
1 pkt skinka (gärna nån god rökt!)
ca 200 gram riven ost som du gillar (jag använde brännvinsost)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela skinkan i bitar och strö ut i en pajfor. Riv osten och sprid ut den med i formen. Vispa ihop övriga ingredienser och häll över! Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Pajen ska ha fin färg och ha stannat helt, peta lite med en gaffel i mitten och kolla!
Serveras med valfria tillbehör. Jag tycker tomat och rödlöksallad med myyycket italiensk salladskrydda blir suuper till!

6 kycklingfileer -2 middagar.

Middag igår: Stekt kycklingfile med gräddås med champinjoner, broccoli och parmesan.

Middag idag: Lowcarbpasta med gräddig sås enligt detta recept:
Ingredienser till ca 4 portioner:
3 kycklingfileer
1 paket schwartzwaldskinka (lidl)
1 burk soltorkade tomater
2 dl grädde
2 dl creme fraishe
1 liten torkad chili (eller den typ av chili man gillar helt enkelt)
1 förp bladspenat
salt och peppar
Valfri mäng lowcarbpasta.¨
Parmesanost
Gör så här:
Dela kycklingfileerna i mindre bitar och stek dom i smör så att de blir lite mer än halvfärdiga. (sen "kokar" de klart helt i såsen). Strimla skinkan och de soltorkade tomaterna och tjoffa ner dom i pannan. Häll på grädde och creme fraische. Smula sedan ner chili och salta och peppra. Låt smakerna puttra ihop en stund på medelvärme. Koka pastan. När den precis är klar lägger du i bladspenaten. Serveras med parmesanost såklart!
I love stek!

Skinkstek med gräddsås, blomkål och sparris och en klutt gele också! Dom kolhydraterna unnar jag mig just nu :)
Kvällens middag blev sjukt god! Gjorde stek som blev såå saftig och så enkelt att göra också. Bryn bara en stek av valfri sort i stekpannan så att den får lite färg. Sen in med stektermometer (jag tog ut min stek vid 65 grader- det är nog lite olika beroende på vad det är för typ av kött) och in i ugnen på ca 125 grader. Man kan ha högre temperatur om man vill men det blir saftigare med lägre..
Under tiden steken är i ugnen kokar man grönsakerna aldente och gör gräddsåsen! Recept till den finns här
men jag har såklart tagit bort mjölet, det blir god sås ändå :)
Låt steken vila i ca 10 minuter efter du tagit ut den för ett saftigare resultat! Sen är det bara att skiva upp den, äta och njuta :)