Boeuf bourguignon - vintermat!


Grytan innan den kokat i ca 3 timmar..


Grytan efter den kokat 3 timmar. Godast till är egentligen någon typ av mos, blomkålsmos om det ska vara LCHF.

Jag utgår från det här receptet men gör följande förändringar:

1) Ner med en tunnt skivad morot också.
2) Ha i en hel flaska ox eller kalvfond från Bong. Ja i med hela flaskan bara!! :)
3)I med minst en halv vitlök. Det behövs mycket vitlök i en sån här gryta.
4) Kör riktig charlottenlök istället för syltlök - iaf om du vill göra den mer LCHF
5) Och skippa mjölet om du vill göra den mer LCHF..grytan tjocknar ändå om den får stå och koka tillräckligt länge.
6) Sist men inte minst - dubbla vinet i receptet, kanske 8 dl istället för 4. Men börja med att ha i ca 6 dl och så späder man ut om man tycker att vätskan ser ut att koka bort för mycket. 
7) Viktigast av allt - gör grytan dagen innan du ska äta den! Den blir bara bättre av att stå ett dygn och mogna :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0