Sånt jag gjorde i söndags..


Hittade plommon i frysen. De fick bli sylt/kompott tillsammans med tillräckligt mkt sukrin för att man ska kunna äta det på frukostyougurten! Egentligen är det lite mkt kolisar i plommonen men lite på frukostyougurten fixar jag :)


Pizzasallad - det är ju såååå gott! Har en hangup på det just nu! Men tyvärr så sockrar(!) de flesta resturanger och pizzerior sin! Så vad göra? Jo men det är ju bara att fixa sin egen

Du behöver:

1 liter kokande vatten
1/2 vitkålssallad
1 1/2 dl solrosolja eller annan matolja
c:a 3 msk vitvinsvinäger...
2 tsk salt
1krm svartpeppar
Mkt italiensk salladskrydda!!

Gör så här:
Strimla vitkålen och lägg den i en bunke. Koka upp vattnet och häll över vitkålen.Låt stå i några minuter. Smaka regelbundet tills kålen börjar mjukna liite men fortfarande är krispig. Häll kålen i ett durkslag och låt rinna av. Tjoffa sedan ner kålen i en bunke. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen , häll över salladen och blanda väl. Låt svalna i rumstemperatur och förvara i kylskåp. Detta blir bara godare efter ett par dagar!


Äts med lite vad som helst, det är gott till nästan allt, bla omelett!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0