Mintchokladmousse med päron



Väldigt god och enkel dessert som kombinerar den gamla klassikern päron och mintchoklad!

Till 4 pers behöver du:

100 gram mörk mintchoklad (med så lite kolisar du kan hitta, jag änvände marabous 70% med mint)
2 äggulor
3 dl grädde
2 päron
1/2 dl vatten
sukrin att söta lite med (eller socker om man inte är så noga med kolhydraterna)

Börja med att skala och hacka päronen i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vattnet och sukrin/socker, låt koka upp och låt sedan koka på medeltemperatur tills dess att bitarna är mjuka utan att vara mosiga. Låt svalna!
Smält chokladen i micron på svag värme. Låt svalna något. Vispa ner äggulorna. Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet. Vispa grädden, men inte för hårt!!! Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladmsten och blanda ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är ordentligt blandat (vispa inte för hårt, då blir det grynigt). 
Skeda upp päronbitarna i botten på 4 portionsglas och skeda sedan över moussen, låt stå kallt i kylen tills det stelnat, det tar ca en timme men det gör inget om den står i kylen och gottar till sig över natten heller.



1 advent idag. Har fått upp nya stjärnor i fönstren, lyser väldigt mysigt!




Kyckling i jordnötsås med blomkålsris


Det här har jag ätit till middag igår och lunch och middag idag. Så gott är det!

Äntligen helg!








Lyxiga "leftovers" :Ägg, skagenröra, räkor och en hummerklo blev dagens lunch.

Cheeeses :D



Vi har en del ost hemma just nu som blev över efter helgens party. Det är så mycket att man kan tro att vi är grava ostmissbrukare om man öppnar vår kyl. Hur som helst, tur att det är lchf-vänligt så att man kan göra något med den! Ikväll blev det en "tager vad man haver hemma"-middag med lax som bas:

Ingredienser (på ett ungefär!) ca 3 portioner
500g färsk lax
250 g champinjoner
10 coctailtomater
1 skiva, ca 150g, rouille (vitlöksfärskost)
1 dl creme fraishe
1 dryg dl grädde
ca 150 gram riven ost (jag tog gruyere)


Gör så här (på ett ungefär!):
Lägg lax i en ugnsfast form. Stek de skivade champinjonerna tills vattnet gått ur dom och strö ut dom och delade coctailtomater över laxen. Rör ihop vitlöksost, creme fraishe och grädde till en sås. Salta och peppra smeten. Häll såsen över fisken och toppa det hela med riven ost. In i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter (eller tills laxen är klar helt enklelt). I slutet kan man sätta ugnen på "grill" för att få en fin yta på det hela. Serveras förslagsvis med broccoli.


Före bild


Efter bild :)

Bakispasta!



Igår hade jag en underbar kväll med många nära och kära som hade samlats för att fira mig med en överraskningsfest. Så fint gjort av alla inblandade, är helt rörd fortfarande! 

På grund av detta är jag inte helt 100 idag. Det plus det faktum att vi hade massor av skaldjur över gjorde att det var dags för en klassisk saffranspasta. Ja, lowcarbpasta då såklart. Äter det inte jätteofta men den slinker ner ibland. Gott som fan är det hur som helst - och du hittar den här.

Pasta med gräddig saffransås, räkor och annat gott 4 port

1 gul lök
2 dl vitt vin/mousserande vin
250 g champinjoner
1,5 msk fiskfond
1 kuvert saffran
3 dl grädde
1 knippe dill
ca 200 gram räkor (skalad vikt) Ju mer desto godare ;)

Gör så här: Skiva champinjonerna och stek dom tills de släppt vattnet. Lägg åt sidan på en tallrik. Hacka löken fint, stek den mjuk och slå sedan på vinet. Låt koka några minuter, ha sedan i fiskfond, champinjoner, grädde och slutligen saffranet. Låt koka ihop en stund, tills det tjocknat lite. Slå av värmen, lägg i den hackade dillen och räkorna. Koka även såklart pastan så att den är klar samtidigt som såsen ;) För bästa resultat, bland ner pastan i såsen redan i stekpannan!





Ullas latmansbiff


Det är svårt att fota brun mat. Men det är mycket godare än det ser ut - det lovar jag! Receptet kommer från allt om mat (eller egentligen från Sofia som bjöd på detta en gång för länge sen). Man kan variera detta i oändlighet, idag hade jag inga färska tomater så det blev soltorkade istället. Och så tjoffade jag i stekta champinjoner också.

Fredagsmyset...


Helstekt fläskfile, jesses rödvinsås (den enda färdiglagade som är god!), chilibea och sparris!

Följdes av detta som var suupergott! Receptet har jag snott från Matplatsen!


LCHF Chokladmousse!

Ingredienser till 2 portioner.

25 gram 85% choklad (se nedan)
25 gram carbzone mjölkchoklad (se nedan)
1 äggula
2 dl grädde
Hallon (till servering!)

Gör så här:
Smält chokladen i micron på svag värme. Låt svalna något. Vispa ner äggulan. Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet. Vispa grädden, men inte för hårt!!!  Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladmsten och blanda ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är ordentligt blandat (vispa inte för hårt, då blir det grynigt). Häll upp i 2 portionsglas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat, det tar ca en timme men det gör inget om den står i kylen och gottar till sig över natten heller.

Vid servering, toppa med vispad grädde och hallon! Enjoy :)


Chokladen jag använder. Low carb chokladen köper man på nätet (googla!) och den 85% finns bla på Daglivs vid Fridhemsplan. 

Men ooorka - som kidsen på jobbet säger ;)

Ikväll ooorkade jag bara inte ställa mig vid spisen utan fuskade med köpte champinjoner fyllda med vitlöksfärskost. Grymt gott faktiskt! Till det lite parmaskinka och ost, och så "dessert" i form av ett halvt finn crisp med brieost och 5 gram marmelad. Den lilla mackan utgjorde nog alla kolhydraterna på tallriken så det blev inte så farligt ändå, ca 8 gram.




Så jävla glad idag!!!



Lika mycket som 40 smörpaket väger (20 kg för er som inte brukar köpa smör ;)) har jag nu gått ner sen januari 2010. Hur det fick till? En stor del i det är att jag inte är rädd för just smör! Eller grädde, eller brieost. Däremot är jag väldigt rädd för kolhydrater. Trots att jag älskar dom så är vi inte vänner just nu. Framöver blir vi nog det, men inte lika bra vänner som förut ;)


Så här glad är jag idag! Wohooooo! Nu är jag ju långt ifrån färdig med vikten än, men idag tänker jag inte tänka på det. Idag är jag BARA glad över att det gått så bra som det gjort!

Räksallad


En klassiker på lunchen! Men innehåller aalldeles för lite fett (dressingen är ju "alltid" full as socker!) så äter jag detta till lunch blir det grädde till middag! :)

RSS 2.0