Mintchokladmousse med päron

Väldigt god och enkel dessert som kombinerar den gamla klassikern päron och mintchoklad!
Till 4 pers behöver du:
100 gram mörk mintchoklad (med så lite kolisar du kan hitta, jag änvände marabous 70% med mint)
2 äggulor
3 dl grädde
2 päron
1/2 dl vatten
sukrin att söta lite med (eller socker om man inte är så noga med kolhydraterna)
Börja med att skala och hacka päronen i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vattnet och sukrin/socker, låt koka upp och låt sedan koka på medeltemperatur tills dess att bitarna är mjuka utan att vara mosiga. Låt svalna!
Smält chokladen i micron på svag värme. Låt svalna något. Vispa ner äggulorna. Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet. Vispa grädden, men inte för hårt!!! Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladmsten och blanda ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är ordentligt blandat (vispa inte för hårt, då blir det grynigt).
Skeda upp päronbitarna i botten på 4 portionsglas och skeda sedan över moussen, låt stå kallt i kylen tills det stelnat, det tar ca en timme men det gör inget om den står i kylen och gottar till sig över natten heller.

1 advent idag. Har fått upp nya stjärnor i fönstren, lyser väldigt mysigt!

Kommentarer
Trackback