Kryddig kycklingfile med jordnötssmör och kokosmjölk

Bästa receptet i hela boken! Men jag förstår inte hur de får såsen att bli så röd som den är på bilden..min blir alltid beige- men god ;)
Detta är ett av mina absoluta favorit-recept när det gäller LCHF. Hittade det för ganska länge sen i en LCHF-kokbok och det är så gott att det hitills är det enda recept jag testat i den boken, jag fastnar liksom alltid på den sidan ;)
Äter man kolhydrater så tror jag att basmatiris är fantastiskt till. Jag brukar servera med ångad broccoli men idag fick även resten av guccamolen hänga med på tallriken.
Ingredienser 4-6 portioner:
4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
2,5 dl krämig kokosmjölk (gärna den sorten från blue dragon som finns på en liten tetraförpackning)
4 msk jordnötssmör
2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
saften av en lime
1 tsk salt
smör till stekning
Gör så här
Tillagas på spisen.
Skiva kycklingfiléerna tvärs över i slantar. Smält smör, gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta. Låt vila i annan form. Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölken och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen tills såsen antar en krämig konsistens, 5-10 minuter. Färga eventuellt med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.
Servera eventuellt med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna krispig sallad till.

Kommentarer
Trackback