Bakispasta!

Igår hade jag en underbar kväll med många nära och kära som hade samlats för att fira mig med en överraskningsfest. Så fint gjort av alla inblandade, är helt rörd fortfarande!
På grund av detta är jag inte helt 100 idag. Det plus det faktum att vi hade massor av skaldjur över gjorde att det var dags för en klassisk saffranspasta. Ja, lowcarbpasta då såklart. Äter det inte jätteofta men den slinker ner ibland. Gott som fan är det hur som helst - och du hittar den här.
Pasta med gräddig saffransås, räkor och annat gott 4 port
1 gul lök
2 dl vitt vin/mousserande vin
250 g champinjoner
1,5 msk fiskfond
1 kuvert saffran
3 dl grädde
1 knippe dill
ca 200 gram räkor (skalad vikt) Ju mer desto godare ;)
Gör så här: Skiva champinjonerna och stek dom tills de släppt vattnet. Lägg åt sidan på en tallrik. Hacka löken fint, stek den mjuk och slå sedan på vinet. Låt koka några minuter, ha sedan i fiskfond, champinjoner, grädde och slutligen saffranet. Låt koka ihop en stund, tills det tjocknat lite. Slå av värmen, lägg i den hackade dillen och räkorna. Koka även såklart pastan så att den är klar samtidigt som såsen ;) För bästa resultat, bland ner pastan i såsen redan i stekpannan!

Kommentarer
Trackback