Fredagsmyset...


Helstekt fläskfile, jesses rödvinsås (den enda färdiglagade som är god!), chilibea och sparris!

Följdes av detta som var suupergott! Receptet har jag snott från Matplatsen!


LCHF Chokladmousse!

Ingredienser till 2 portioner.

25 gram 85% choklad (se nedan)
25 gram carbzone mjölkchoklad (se nedan)
1 äggula
2 dl grädde
Hallon (till servering!)

Gör så här:
Smält chokladen i micron på svag värme. Låt svalna något. Vispa ner äggulan. Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet. Vispa grädden, men inte för hårt!!!  Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladmsten och blanda ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är ordentligt blandat (vispa inte för hårt, då blir det grynigt). Häll upp i 2 portionsglas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat, det tar ca en timme men det gör inget om den står i kylen och gottar till sig över natten heller.

Vid servering, toppa med vispad grädde och hallon! Enjoy :)


Chokladen jag använder. Low carb chokladen köper man på nätet (googla!) och den 85% finns bla på Daglivs vid Fridhemsplan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0