Melanders fisk

Bild på fredagsmiddagen! Lax och scampiburgare från melanders fisk, med chili & limeailoi och så lite sparris och avocado på det. Blev sjukt gott och tog 10 minuter att fixa!
Chicken tonight

Kycklingfile, jesses rödvinsås och stekt zucchini. Lika gott som vanligt!
Boeuf Bourguignon

Detta kan vara den godaste höstgrytan - iof i hård konkurrans med Coq au vin!
Receptet jag utgår från är detta! Men jag kör riktig charlottenlök istället för syltlök. O struntar i mjölet. Och har i mycket med "touch of taste" fond, kanske 1dl koncentrerad kalvfond. Och en morot åkte ner också. Och sist men inte minst - koka den minst 3 timmar på ganska svag värme. Ja, typ så.
Rostade hasselnötter

Ett tips! Rosta hasselnötter i ugnen tills det börjar lukta gott ( ca 10-15 minuter). Låt svalna och hacka grovt. Strö förslagsvis över frukostyougurten! Men också gott att blanda med mörk smält choklad och äta som godis. Eller så äter man dom bara som dom är...
Efter att ha spenderat en bra stund med att torka upp utspilld yougurt från golv och innuti kylen efter en liten kylskåpsolycka imorse åt jag mina med Lidl-yougurten och sockerfritt äppelmos.
Tom kha gai

Sjukt god blev den. Kände mig rätt ambitiös som "svängde ihop" detta en måndagkväll. Men jag är inte så ambitiös att jag lägger upp receptet ikväll. Är slut som artist - ska sova. Nattinatti!
Litet tips!

Som ni kan se har jag inte helt övergett plockmaten! Men det jag egentligen ville tipsa om är att "rosta" körsbärstomater i ugnen. Det blir svingott. Halvera goda körsbärstomater (ju dyrare desto godare är grundregeln!), lägg dom i en skål, häll på olivolja, salta och peppra och smula eventuellt ner någon krydda du gillar (jag körde rosmarin idag) och blanda runt så alla tomater blir täckta med oljan. Häll sedan ut på en plåt som du ställer in i ugnen på ca 125 grader i ca en timme. När det är klart ska tomaterna ha torkat ihop lite och var lite rynkiga i kanterna.
Veggodinner
Så himla gott och enkelt.
Smör (bregott) som tillbehör. Inget tjafs :)
Suddigt bevis och Blomkålsris!

Beviset på att jag lagade middag ikväll! Min riktiga kamera är försvunnen och nu börjar mobilkameran tydligen också ge upp. Jag får önska mig en ny i födelsedagspresent..
Hur som helst så var det såå gott med varm hemmalagad mat! Körde på ett säkert kort och det blev lika gott som vanligt! Men med ett för mig nytt tillbehör blev det faktiskt ännu godare! Blomkålsris gör du så här: Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet. Koka i saltat vatten i några minuter tills blomkålen har mjuknat men fortfarande är "al dente". Man får "fiska upp lite" och smaka så det blir bra.
Skitgott rent ut sagt :)
Mera plockmat...

Plockmat är en vanlig syn på min middagstallrik men nu får det räcka. Imorgon ska jag laga en "riktig" middag! Vet inte vad som har hänt, lusten att laga mat lyser verkligen med sin frånvaro..
Alkohol-"buffe"...

Igår blev det mojito, rödtjut, öl, calvados och punch i en salig blandning på ölmässan tillsammans med kollegorna. Men jag höll matintaget helt ok. Ett tortillabröd åkte ner men thats it. Så ingen ångest idag. Nu är det bara att återgå till normala rutiner! Nästa planerade avsteg sker inte förrän i November. Håll i hatten...
Lyxfrulle

Dagens frulle. Grekisk Yougurt (Lidl 10%) med kanel och liiite hemmagjort "sockerfritt" äppelmos. Sjukt gott.
Ploockmaat

Räddningen när man är slut som artist? Plockmat såklart. Inte mer komplicerat än att ta fram allt ur kylen och skära/lägga upp i lagom stora bitar.