Dagens tips!



Skynda att fynda - det här finns bara i sortimentet ibland!

Några uppmärksamma kanske redan noterat att jag älskar Lidl - den mest underkskattade matbutiken i sverige, hoho ;) Egentligen kanske jag mest gillar stället för att de tar in varor med lågt kolhydrat-innehåll. Allt från korvar, yougurt till jordnötssmör! Som man till exempel kan använda i den här rätten! Lidls jordnötssmör får alltså bli dagens tips!

Godast just nu!


Godaste desserten just nu: Färska hallon med vispad grädde. Just nu verkar det vara högsäsong för dom röda små godingarna och idag tryckte jag i mig ett halvt paket liggandes på en brygga med solsken och en fin vän som tillbehör. Funkade minst lika bra som grädde :)

Helstekt kyckling - för regniga grillfria dagar!


Just denna är ekologisk och kommer från Skåne. Men det går jättebra med helt vanlig pippi från kronfågel också!

Helstekt kyckling kanske inte är det första man väljer att laga så här under grill-hög-säsong men jag vill ändå tipsa om det, för att det är så j**la gott! Och ibland regnar det ju och man måste ju äta dom dagarna också.

Jag penslar kycklingen med en blandning av smält smör och soja och skjutsar sedan in den i ugnen på 175 grader tills den är klar. Klar är den när den har en innertemperatur på 75-80 grader (stick in en termometer) och när köttsaften som kommer från kyckligen är "genomskinlig".

Passa på att slänga in lite lök av valfri sort tillsamman med kycklingen, vi ryckte några från kolonilotten och efter 2 timmar i ugnen skulle man kunna tro att de skulle förvandlats till små askhögar men de var fantastiskt goda och bara smälte  i munnen.

Servera med valfria tillbehör men det är aldrig fel att köra "klassisk söndagsmiddag", dvs gräddsås, grönsaker och lite gele till.

Det bästa från Danmark!


Smörrebröd i all ära men det bästa från Danmark är enligt mig ändå fisk med remouladsås. Jag krånglar inte till det så mycket utan slänger ner en lättpanerad (dvs kolhydratsnål) fiskfilebit i fritösen och serverar med färdig remoulad (Eriks på burk är supergod!) och någon grönsak! Vill man kan man ha middagen klar på 10 minuter!

Vanilj & yougurtpannacotta



Ett dessert-tips som går snabbt att svänga ihop även för den mest semester-lata är denna pannacotta som jag snott receptet till från Agneta Sjödin (av alla människor!). Jag har egentligen inte gjort så mycket med det förutom att byta ut sockret mot sukrin och ta bort ett halvt gelantinblad (det är 4 i orginalreceptet men det är för mycket tycker jag!)

Ingredienser:
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl 10% yougurt
1 vaniljstång (minst!)
3,5 gelantinblad
Sukrin efter smak (i orginalreceptet är det 1dl socker)

Gör så här:

1. Lägg gelantinbladen i vatten i minst 5 minuter. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.

2. Koka samman grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön.

3. Lägg sedan i 3,5 gelatinblad, koka en kort stund.

4. Ta av kastrullen från plattan.

5. Häll i yoghurten när allt blivit rumstempererat.

6. Plocka ur vaniljstången.

7. Häll i glas och sedan in i kylen tills pannacottan "stannat". Gör helst pannacottan dagen innan den ska ätas så blir den bäst.


Sen men god middag!


Avocado, skagenröra och räkor blev en sen middag ikväll efter att jag spenderat nästan hela kvällen i frisörstolen!

Dagens LCHF-tips: Toast skagen!


Rostad LCHF-limpa (från Carbzone), kokt ägg, god skagenröra, lite citron och dill om man vill :)

God sallad!


Jag är egentligen ingen salladsälskare utan vill oftast ha varm mat. Tycker att man ofta blir mer mätt och nöjd så. Men på sommaren så kan det vara riktigt gott - om man får tag i en bra sallad dvs. De flesta färdigköpta sallader är ju egentligen mest besk isbergssallad och lite ledsna pliktskyldiga ingredienser på toppen. Så då gör jag hellre min egen sallad! Ikväll innehöll den kolonilottsplockade salladsblad, parmaskinka, buffelmozarella, soltorkade tomater och riven parmesan. Toppat med en god olivolja. Gottgott.

RSS 2.0