Vanilj & yougurtpannacotta

Ett dessert-tips som går snabbt att svänga ihop även för den mest semester-lata är denna pannacotta som jag snott receptet till från Agneta Sjödin (av alla människor!). Jag har egentligen inte gjort så mycket med det förutom att byta ut sockret mot sukrin och ta bort ett halvt gelantinblad (det är 4 i orginalreceptet men det är för mycket tycker jag!)
Ingredienser:
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl 10% yougurt
1 vaniljstång (minst!)
3,5 gelantinblad
Sukrin efter smak (i orginalreceptet är det 1dl socker)
Gör så här:
1. Lägg gelantinbladen i vatten i minst 5 minuter. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
2. Koka samman grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön.
3. Lägg sedan i 3,5 gelatinblad, koka en kort stund.
4. Ta av kastrullen från plattan.
5. Häll i yoghurten när allt blivit rumstempererat.
6. Plocka ur vaniljstången.
7. Häll i glas och sedan in i kylen tills pannacottan "stannat". Gör helst pannacottan dagen innan den ska ätas så blir den bäst.
Kommentarer
Trackback