Helstekt kyckling - för regniga grillfria dagar!

Just denna är ekologisk och kommer från Skåne. Men det går jättebra med helt vanlig pippi från kronfågel också!
Helstekt kyckling kanske inte är det första man väljer att laga så här under grill-hög-säsong men jag vill ändå tipsa om det, för att det är så j**la gott! Och ibland regnar det ju och man måste ju äta dom dagarna också.
Jag penslar kycklingen med en blandning av smält smör och soja och skjutsar sedan in den i ugnen på 175 grader tills den är klar. Klar är den när den har en innertemperatur på 75-80 grader (stick in en termometer) och när köttsaften som kommer från kyckligen är "genomskinlig".
Passa på att slänga in lite lök av valfri sort tillsamman med kycklingen, vi ryckte några från kolonilotten och efter 2 timmar i ugnen skulle man kunna tro att de skulle förvandlats till små askhögar men de var fantastiskt goda och bara smälte i munnen.
Servera med valfria tillbehör men det är aldrig fel att köra "klassisk söndagsmiddag", dvs gräddsås, grönsaker och lite gele till.
Kommentarer
Trackback