Lasagne - bantarmat?!



Igår kväll gjorde jag lasagne i LCHF-version men den smakar precis som en "vanlig" till min killes förtjusning! Jag använde dreamfields pasta som du hittar här (den smakar som vanlig pasta!). En del hävdar att det är "bluff", att den höjer blodsockret osv. Jag bryr mig inte så mycket om det då jag kan äta den och gå ner i vikt eller i varje fall utan att gå upp! Sen låter jag det gå ett tag mellan gångerna jag unnar mig den eftersom jag faktiskt tror att "riktig mat" som kött, fett och grönsaker är vad jag mår bäst av att äta! Men för att lyxa till tillvaron lite ibland är dreamfields pastasorter perfekta för mig!

Var och en får testa sig fram till vad som fungerar för dom helt enkelt :)

Lasagne - typ 10 portioner (går åt till matlådor och en hungrig sambo)

Ingredienser:
900 gram köttfärs
4 vitlöksklyftor
1 paket bacon
300 gram champinjoner
2 burkar krossade tomater (märket mutti har godast!)
2 msk kalvfond
2 msk sambal oelek
salt peppar
1 förpackning dreamfields lassagneplattor
5 dl grädde (visp!)
bisarra mängder riven stark ost, typ lagrad greve. Minst 500 gram men ju mer desto bättre..

Gör så här:
Finfördela baconet och stek det en stund. Skiva champinjonerna och stek dom tills det mesta av vattnet gått ur dom. Stek köttfärsen. Blanda sedan ner champinjoner, bacon, pressad vitlök, krossade tomater, kalvfond och sambal. Smaka av och salta och peppra efter smak!
Varva sedan lassagneplattor med köttfärsröran och riven ost i en stor form. Häll över grädde emellanåt! Toppa anrättningen med mer ost! Sen ska alltihop in i ugnen i ca 25 minuter tills lasagnen är färdig och har fått fin färg! Njut exempelvis med sallad och rödtjut!




Att göra undantag!


Magiskt goda!

Världens godaste saffransbullar (minus mandelmassan urk och plus två
riktiga vaniljstänger i fyllningen) hittar du här! Om du nu
tänker äta några saffransbullar i jul. Det tänker jag göra - i måttliga mängder
förstås. Satsar inte på att gå ner just nu men tänker förstås stå still, väger mig varje dag för
att hålla koll. Hur som helst betyder detta att det finns plats för lite extra kolisar under ett par veckor framöver.
Men den 9 januari blir det strikt och stenhårt igen.

Söndagsbrunchen


Min kille skalade räkorna vilket jag tycker är skittråkigt. Plus att man luktar så trist om fingrarna sen. Jag rostade (LCHF)-brödet = inte så jobbigt :). Sen lite kokt ägg och
kräftröra på det så har man sig en goood macka!

Fiskgratäng med saffran


Kvällens dinner

Hej Bloggen! Det var ett tag sen jag uppdaterade men nej, jag har inte övergett
 LCHF, livet har bara kommit emellan lite och jag har glömt fota alla goda maträtter!
Men nu så! Någon sorts fiskgratäng blev kvällens middag. Så jävla gott blev det om
jag får säga det själv. Och det får jag ju :)

Ingredienser (på ett ungefär till 3 portioner)

300 gram fisk (jag använde färsk rödspätta)
250 gram champinjoner
valfri mängd coctailtomater
1 burk creme fraishe med saffran och tomat
1/2 paket saffran
valfri mängd ost (jag använde lagrad greve)
1 dl grädde (jag använde visp)
salt
peppar

Gör så här: Lägg fisken i botten av en ugnsäker form. Salta och peppra.
Skiva och stek champinjonerna tills vattnet kokat ur dom. Lägg champinjoner och halverade körsbärstomater över fisken. Häll på 1 dl grädde. Rör sedan ner ett saffranet i den smaksatta creme fraishen och bred den sedan över fisken. Toppa med riven/skivad ost. In i ugnen  i ca 30 minuter på 175 grader.
Detta varierar säkert lite beroende på fisksort, ugnsform osv.


Ett halvt paket saffran kostar 5 kr. Så det var det helt klart värt för det smakar myycket mer :)







RSS 2.0