Fiskgratäng med saffran


Kvällens dinner

Hej Bloggen! Det var ett tag sen jag uppdaterade men nej, jag har inte övergett
 LCHF, livet har bara kommit emellan lite och jag har glömt fota alla goda maträtter!
Men nu så! Någon sorts fiskgratäng blev kvällens middag. Så jävla gott blev det om
jag får säga det själv. Och det får jag ju :)

Ingredienser (på ett ungefär till 3 portioner)

300 gram fisk (jag använde färsk rödspätta)
250 gram champinjoner
valfri mängd coctailtomater
1 burk creme fraishe med saffran och tomat
1/2 paket saffran
valfri mängd ost (jag använde lagrad greve)
1 dl grädde (jag använde visp)
salt
peppar

Gör så här: Lägg fisken i botten av en ugnsäker form. Salta och peppra.
Skiva och stek champinjonerna tills vattnet kokat ur dom. Lägg champinjoner och halverade körsbärstomater över fisken. Häll på 1 dl grädde. Rör sedan ner ett saffranet i den smaksatta creme fraishen och bred den sedan över fisken. Toppa med riven/skivad ost. In i ugnen  i ca 30 minuter på 175 grader.
Detta varierar säkert lite beroende på fisksort, ugnsform osv.


Ett halvt paket saffran kostar 5 kr. Så det var det helt klart värt för det smakar myycket mer :)







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0