Lasagne - bantarmat?!



Igår kväll gjorde jag lasagne i LCHF-version men den smakar precis som en "vanlig" till min killes förtjusning! Jag använde dreamfields pasta som du hittar här (den smakar som vanlig pasta!). En del hävdar att det är "bluff", att den höjer blodsockret osv. Jag bryr mig inte så mycket om det då jag kan äta den och gå ner i vikt eller i varje fall utan att gå upp! Sen låter jag det gå ett tag mellan gångerna jag unnar mig den eftersom jag faktiskt tror att "riktig mat" som kött, fett och grönsaker är vad jag mår bäst av att äta! Men för att lyxa till tillvaron lite ibland är dreamfields pastasorter perfekta för mig!

Var och en får testa sig fram till vad som fungerar för dom helt enkelt :)

Lasagne - typ 10 portioner (går åt till matlådor och en hungrig sambo)

Ingredienser:
900 gram köttfärs
4 vitlöksklyftor
1 paket bacon
300 gram champinjoner
2 burkar krossade tomater (märket mutti har godast!)
2 msk kalvfond
2 msk sambal oelek
salt peppar
1 förpackning dreamfields lassagneplattor
5 dl grädde (visp!)
bisarra mängder riven stark ost, typ lagrad greve. Minst 500 gram men ju mer desto bättre..

Gör så här:
Finfördela baconet och stek det en stund. Skiva champinjonerna och stek dom tills det mesta av vattnet gått ur dom. Stek köttfärsen. Blanda sedan ner champinjoner, bacon, pressad vitlök, krossade tomater, kalvfond och sambal. Smaka av och salta och peppra efter smak!
Varva sedan lassagneplattor med köttfärsröran och riven ost i en stor form. Häll över grädde emellanåt! Toppa anrättningen med mer ost! Sen ska alltihop in i ugnen i ca 25 minuter tills lasagnen är färdig och har fått fin färg! Njut exempelvis med sallad och rödtjut!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0