Den här bloggen handlar om mat MEN...

Jag måste bara få ur mig detta! WOOP WOOP, vad fn betyder det egentligen? Det börjar skrivas på fler och fler bloggar och på fejjan och verkar sprida sig om en löpeld! Är det "woho" som åsyftas? Det har man ju hört folk säga även i verkligenheten? Men vem fn säger "woop woop". Jag har ALDRIG hört en enda människa säga det. Så snälla bespara mig detta uttryck. Så oerhört fånigt!
Ja, det var bara det jag ville! :)

Ikeas bea!

Kom hem vrålhungrig och gjorde grönsaker i ugn och stekte lövbiff. Lade upp en stoor portion på tallriken men vart stoppmätt efter halva (tur!). Och så Ikeas bea till. De har den godaste bean. Erik lallerstedt kan gå och lägga sig.


Oxfile

Finns det nåt godare kött egentligen? Hm ja kanske att nån rådjursfile kan vara godare men det är ju mer meck att laga. Oxfilén åker ju bara rätt ner i pannan och steks till önskad stekgrad. Igår kväll blev det sparris, rödvinsås o bea till. Classic.


Jordgubbs-smoothie!

Alltså det här är så sjukt gott! Färska jordgubbar, grekisk yougurt, en gräddskvätt och lite sukrin åkte ner i mixern imorse!


Latmiddag

Ikväll blev det en enkel middag: lättpanerad fiskfile, lite ärtor o remoulaadssåås. Mest för att jag var för trött för att orka laga mat på riktigt!


Ett nostalgirecept!


Obs! Så här ser det inte ut när det är klart! Men glömde fota det färdiga resultatet ;)


Ikväll lagade jag mat för första gången på drygt två veckor! Det var riktigt gott med egen hemlagad mat. Thaimat i all ära men till slut tröttnar man. Ska jag vara helt ärlig tröttnade vi när det var rätt många dagar kvar av resan. Som tur var så hittade vi en fantastisk resturang som serverade annat än thaimat. Vi vart stammisar där. Hur som helst. Ikväll gjorde jag en av mammas gamla "paradrätter" - Drömskinka. Har ingen aning om varför det heter så. Men så snart jag tryckt på publish för detta inlägg kommer jag att drömma sött. I Thailand är klockan 4 på morgonen så jag är lite jetlaggad. Nattinatti på er!

Drömskinka 4 port.

Ingredienser:
3 purjolökar
2 paket lufttorkad skinka (jag använde Lidls lufttorkade skinka)
Körsbärstomater efter tycke o smak
3dl grädde
ca 1 msk dijonsenap (efter smak)
ca 125 gram riven västerbottenost.

Gör så här:
Skölj purjolöken och skär den i ca 5 cm långa bitar (jag brukar få ut 4-5 bitar per purjolök). Linda sedan in purjobitarna i skinkskivorna. Lägg i en ungsäker form. Halvera tomaterna och lägg ovanpå. Vispa grädden och blanda sedan i senapen. Häll senapsgrädden ovanpå allihopa och strö tillsist över riven ost. Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter. Purjolöken ska vara mjuk och allt ska ha fått fin färg.


Precis innan allt åkte in i ugnen! Snåla inte med osten förresten :)


RSS 2.0