Flygande Jakob

Min kamerasladd är gone! Annars hade jag lagt upp bilder från vår valentines dinner. Dagen till ära lyxade jag till det med lite extra kolisar, detta recept är nog inte helt LCHF-godkänt av de som följer dieten strikt men vad gör det om hundra år - för fy satan vad gott det är. Vi skrapade verkligen ur formen. Bryr man sig inte om kolhydraterna alls är ris fantastiskt till men vi åt det precis som det är, utan ens en pliktskyldig sallad.

Flygande Jakob (orginalreceptet är från Arla!) Nedan är min modifierade version. 

Ingredienser till ca 4 port:
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås (jag använde Heinz extra starka)
1 dl cashewnötter
1 st grillad kyckling
1 paket schwarswaldskinka från Lidl (eller annan prociutto-liknande skinka.)
2 bananer

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och dela bananerna på längden. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över. Toppa med den strimlade skinkan. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min eller tills rätten har en gyllenbrun yta och skinkan är "krispig". Tag ut kycklingen och strö över nötterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0