Vampyrerna!

Vågade sig ut igår kväll (trots fruktansvärda solexem på den den vänstra). Ordentligt insmorda med solskyddsfaktor 50 (?) tog vi en långprommenad på stranden och tittade på solnedgången. Vi gick från vårt nuvarande hotel till vårt gamla hotel, väl där var vi genomsvettiga och passade på och ta ett dopp i hotelpoolen. Känndes väldigt brottsligt :D. Efter detta vart det middag, sen massage och sist bananpannkaka (en vanlig kväll här mao ;))

Hej från värmen


Är på solsemester i thailand och så här glad är jag över det :) Fast jag har fått soleksem. Dom kliar värre än något kli jag kännt någonsinn. Men sånt är livet. Tur att man är vuxen och mogen och hade med sig kortisonsalva :)

Flygande Jakob

Min kamerasladd är gone! Annars hade jag lagt upp bilder från vår valentines dinner. Dagen till ära lyxade jag till det med lite extra kolisar, detta recept är nog inte helt LCHF-godkänt av de som följer dieten strikt men vad gör det om hundra år - för fy satan vad gott det är. Vi skrapade verkligen ur formen. Bryr man sig inte om kolhydraterna alls är ris fantastiskt till men vi åt det precis som det är, utan ens en pliktskyldig sallad.

Flygande Jakob (orginalreceptet är från Arla!) Nedan är min modifierade version. 

Ingredienser till ca 4 port:
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås (jag använde Heinz extra starka)
1 dl cashewnötter
1 st grillad kyckling
1 paket schwarswaldskinka från Lidl (eller annan prociutto-liknande skinka.)
2 bananer

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och dela bananerna på längden. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över. Toppa med den strimlade skinkan. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min eller tills rätten har en gyllenbrun yta och skinkan är "krispig". Tag ut kycklingen och strö över nötterna.

Lammstek

Igår kväll stod lammstek på menyn. Det är lite klurigt med lamm, man måste ju tillaga det på rätt sätt så att det inte smakar kofta. Men igår lyckas jag. Det blev suuupermört och såå gott!!!


Citronskal, rosmarin (färsk) vitlök och olivolja blandades ihop till en röra och stoppades ner i alla "hålen" ni ser i lammsteken. Hålen fixar man enkelt med en vass kniv och lite inneboende aggresioner :)


Glöm inte citronen!


Bind upp steken efter att den är fylld med blandningen ovan (ehh, jag är ingen expert här men syftet är väl att den ska bli lite jämnare i formen och därmed mer jämn i stekningen). Ge den sedan lite färg i stekpannan innan du tjoffar in den i ugnen på ca 100 grader (varmluft). Se till att sätta in en termometer först. Den ska stå på 60 grader. Ta sedan ut steken o låt den vila i folie i ca 15 minuter. Då stiger temperaturen några grader till.


Under tiden lammet är i ugnen kan man ju öppna ett gott rödtjut :)


Och göra lite tillbehör! Klassisk potatisgratäng är nog det absolut godaste tillbehöret men här blev det jesses rödvinsås och sparrisbroccoli (ja, tydligen en korsning mellan sparris och broccoli - supergott!)



RSS 2.0