Inkokt lax med dillsås, sparris, räkor och citron


Jag dammade av gamla barndomsminnen genom att laga inkokt lax ikväll. Men detta är aboslut ingen omodern farmorsrätt utan en snabb, enkel och god grej att göra med lax!

Inkokt lax
4 personer
600 g laxfilé
Till inkokningslagen:
1 msk salt
1 liter vatten
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
1/2 purjolök
dillstjälkar
3 msk vitvins vinäger

1. Lägg ett stort folieark i botten på ugnens långpanna. Låt halva foliearket hänga utanför formen. Lägg fisken med skinnsidan nedåt på folien. Tillsätt vatten, kryddor, lök och dill. Vik över folien som lock och ställ in allt i 200 graders ugn. Efter 20 minuter är fisken färdig.
2. Ta ut formen och lyft upp fisken med folie och allt. Vänd fisken så att skinnsidan kommer upp. Dra bort skinnet och putsa bort det bruna underhudsfettet. Täck fisken med fuktat smörpapper och låt den svalna.

Kall dillsås
4 personer
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
1 dl hackad dill
1 msk ljus senap
salt och vitpeppar

1. Rör ihop alla ingredienserna till en god sås! Klart!


I receptet står det att det tar ca 20 minuter tills laxen är klar men min tog 35 minuter..man får ha lite koll!



Bara att röra ihop när laxen står i ugnen!




Sparris, ägg, räkor och sås är supergott till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0