Zucchinibåtar med köttfärsröra och fetaostcreme
OMG, detta var så sjukt gott! Bilden gör det inte alls rättvisa ;)
Gör så här (på ett ungefär!)
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela så mkt zucchini du tror går åt på längden. Och om den är lång så går det ju bra att dela den på bredden också. Skär bort "kärnorna", det blir för blött om de sitter kvar. Ringla lite olivolja på zucchinin och sätt in den i ugnen tills den nästan är så mjuk man vill ha den när man ska äta (ca 20 min).Ta då ut den och fyll med "köttfärssås" (men den ska inte vara såsig!).
I min köttfärsröra hade jag förutom den givna ingrediensen köttfärs, 1 gul lök, 1msk köttbuljong, 1 burk krossade tomater, 1 msk sambal olek, 1 burk champinjoner och ganska mycket timjan, oregano och vitlökspulver. Hyvla sedan över ett par ostskivor av valfri sort (jag tog västerbotten) och skjutsa in det hela i ugnen igen tills osten har smält.
Servera med fetaoströra (dvs smulad fetaost och ngn mjölkprodukt, tex grekyougurt eller creme fraishe eller dyl, lite salt och rosmarin)