Kantarellsås - med valfria tillbehör!

Med 0,7 kolisar per 100gram så är kantareller sjukt bra LCHF om man tillsätter fett i någon form!
Något av det godaste man kan äta måste vara kantareller. De hamnar iallafall i toppen på min lista. Jag jagar dom gärna i skogen men en trött fredagkväll känns ändå skogen avlägsen. Så då jagar jag dom på ica istället till det hutlösa priset 199kr kg. Men är man grymt sugen på kantarellsås så är man. "Because Im worth it" tänkte jag och betalade glatt.
Kantarellsås/stuvning gör så här:
Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vattnet kokat ur dom. Häll då på (visp)grädde, 2-3 dl beroende på hur mkt sås du vill göra och hur mkt kantareller du har i pannan. I med en msk soja för färg och lite salt smak, och sen salt och vitpeppar förstås. Man får smaka av så det blir bra! Låt sedan allt koka ihop i 10-15 minuter på svag värme så att grädden tjocknar till. Äter man inte LCHF kan man ju bara tjoffa i lite maizena-mjöl för att få såsen att tjockna men nu är ju inte det ett alternativ. Käka tillsammans med valfria tillbehör. Igår blev det biff och broccoli.
Kommentarer
Trackback