Lammstek

Igår kväll stod lammstek på menyn. Det är lite klurigt med lamm, man måste ju tillaga det på rätt sätt så att det inte smakar kofta. Men igår lyckas jag. Det blev suuupermört och såå gott!!!


Citronskal, rosmarin (färsk) vitlök och olivolja blandades ihop till en röra och stoppades ner i alla "hålen" ni ser i lammsteken. Hålen fixar man enkelt med en vass kniv och lite inneboende aggresioner :)


Glöm inte citronen!


Bind upp steken efter att den är fylld med blandningen ovan (ehh, jag är ingen expert här men syftet är väl att den ska bli lite jämnare i formen och därmed mer jämn i stekningen). Ge den sedan lite färg i stekpannan innan du tjoffar in den i ugnen på ca 100 grader (varmluft). Se till att sätta in en termometer först. Den ska stå på 60 grader. Ta sedan ut steken o låt den vila i folie i ca 15 minuter. Då stiger temperaturen några grader till.


Under tiden lammet är i ugnen kan man ju öppna ett gott rödtjut :)


Och göra lite tillbehör! Klassisk potatisgratäng är nog det absolut godaste tillbehöret men här blev det jesses rödvinsås och sparrisbroccoli (ja, tydligen en korsning mellan sparris och broccoli - supergott!)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0