Söndagsstek!


Älskar min stektermometer, blir ju hur enkelt som helst att laga köttstycken med en sån!


Ikväll blev det klassisk söndagsstek (fransyska) till middag. Tillsammans med sås, grönsaker och liiite gele blir det fantastiskt gott! Speciellt mycket matlagning är ju egentligen inte heller involverad. Man bryner steken och tjoffar in en termometer, in i ugnen på 125-150 grader i ett par timmar tills steken är 68 grader. Sen får den vila i 10-15 minuter så att inte all köttsaft rinner ut.

Medan steken vilar så kokar man grönsaker och gör såsen! Såsen ja, den har jag snott från matplatsen och kan vara den godaste sås jag ätit! Eller iallafall som jag lagat själv ;) Om man inte är alltför generös med gelen i såsen och på tallriken så blir det riktigt riktigt bra LCHF!

Ingredienser:

3 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning (jag tog en halv då jag skulle servera såsen till kött och inte ville ha någon "kycklington"!)
1 msk kinesisk soja
1 msk svartvinbärsgelé
salt & vitpeppar

Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt puttra 5 min och smaka av med mer soja och gelé om så behövs.

 


Sååå gott! Jag var lite lat och serverade med grönsaker från frysen, det blir såklart ännu smarrigare med färska!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0