Lammracks med rosmarin och vitlökssmör


Så gott! Iallafall om man gillar lammkött ;)

Igår kväll blev det ugnstekta lammracks med vitlökssmör till middag. Det är förvånansvärt enkelt att svänga ihop, man behöver bara en ugnstermometer för att få till den perfekta rosa färgen på lammet. Jag tog ut mitt lamm när innertemperaturen var 60 grader vilket var liiite väl rosa så nästa gång blir det nog runt 64 grader istället.


Förstek lammracksen i en het panna och krydda med salt, peppar och rosmarin! In med en termometer i köttet och skjutsa sedan in detta i ugnen på ca 150 grader. Under tiden lammracksen ligger i ugnen och gottar till sig så gör man vitlökssmöret...


..av 100 gram rumsvarmt smör, ca 4 vitlöksklyftor och några matskedar finhackad gräslök. Mixa ihop allt med en gaffel och rulla sedan in i plastfilm. Lägg i kylen så att det får stelna en stund!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0