Omelett med ost, skinka, purjolök & tomat


Ös på med fyllning, det är det som är meningen ;)


Tyvärr brukar den vara lite svår att vika ihop på ett snyggt sätt! Men det gör inte så mycket när man bara serverar sig själv ;)

Den här omeletten kan varieras i all oändlighet beroende på vad man gillar och vad man har hemma. Idag blev det purjolök, rökt skinka, tomat och riven prästost, en riktigt god kombo! Den mättar två hungriga personer men det går också jättebra att spara den ena halvan och sedan ha en frukost/brunch/lunch som bara är att ställa in i micron dagen efter!

Stekpanne-omelett som mättar 2 hungriga personer:
4 ägg
4 msk grädde
salt och peppar

Valfri fyllning, tex:
Skinka, bacon, tomat, lök, purjolök, champinjoner osv...både lök och champinjoner blir godare om man först steker dom!
Någon typ av ost i omeletten är nästan nödvändligt, jag tycker någon typ av fetaost eller någon vanlig sort som är lagrad smakar bäst!

Gör så här:
Vispa ihop ägg och grädde, salta o peppra. Stek de grönsaker som du vill ha i omeletten, lägg åt sidan på en tallrik. Slå sedan i omelettsmeten i en ren teflonpanna och stek den på medelhög värme (jag har värme 6 av 12) under lock tills den bara är liite lite krämig på ovansidan! Då strör du över osten skinka, grönsaker och viker sedan omeletten till en halvmåne och delar den i 2 bitar! Bon apetit! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0