Totalt bottenlös paj

Paj utan pajdeg är ju egentligen mer en omelett! Fast den smakar ändå nästan som en paj ;D
När jag gör denna rätt blir den nästan alltid lite ny för jag brukar oftast passa på att lägga i de ingredienser som just då finns hemma! Ett väldigt bra, snabbt och gott sätt att göra något av den där ostskalken, de sista skinkskivorna och de där grönsakerna som sjunger på sista versen osv...I paj-omeletten idag hamnade en stekt rödlök, ett paket stekt bacon, ett päron i bitar, ett paket smulad fetaost och sist men inte minst några deciliter riven stark ost.
Alla dessa ingredienser sprids ut i en vanlig pajform, sedan är det bara att blanda ihop själva äggstanningen som består av 5 ägg, 2 dl vispgrädde, 2 dl röd mjölk och salt och peppar. Detta skjutsas sedan in i ugnen (225 grader) i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg och ytan "stannat" och är genomgräddad! Servera pajen ljummen med en god sallad till. Jag gjorde en enkel variant med körsbärstomater, rödlök och vinägrett-dressing!

Kommentarer
Trackback