Kolosalt katastrofalt kokosbröd!


Den misslyckade limpan innan den mötte sitt öde i papperskorgen..


Jag gillar att testa nya recept men tror nästan alltid att jag kan lägga till/ta bort eller ersätta någon ingrediens eller att jag kanske inte behöver göra precis som i receptet, att det funkar ändå. Och oftast går det ju bra men att "freestyla" när det gäller bakning kanske inte är det allra smartaste. Därför får jag helt klart skylla mig själv när det gäller detta katostrofalt misslyckade bröd som blev en "brödomelett" ;)

I recepet står det klart och tydligt att man ska använda kokosnötsmjöl fråN LCHF-butiken. "Äsh" tänker jag och tjoffar i kokosflingor som jag försökt mala sönder till mjöl i vår mixer. Det gick sådär får man väl säga. All kokos "flöt upp till ytan" och resten av brödet som består av ägg och smör bildade en slags "omelett" i botten. Se bilden nedan!

Men jag ger mig inte. Ska beställa kokosmjölet från LCHF-butiken och testa igen. För brödet ser ju faktiskt riktigt gott ut här



Kommentarer
Postat av: Marianns LCHF mat & bak

Vad roligt att du hittade mitt brödrecept! trist bara att det misslyckades, men man lär sig hela tiden. jag har gjort många misstag också vid bakning ;)

jag skulle uppskatta väldigt mycket om du också kunde länka till min blogg angående brödet, då ju det ursprungligen är "mitt". Det är ju viktigt med länkar i bloggsammanhang ;)

Kram på dej och du har en jättefin blogg, du är väldigt välkommen in till min!

Tack på förhand

Mariann

2011-04-04 @ 08:59:59
URL: http://mariannslchf.bloggsida.se/
Postat av: Helena

Hej Mariann!

Ja, det blir som det blir ibland med bakning, man får testa sig fram! Jag har beställt kokosmjöl nu så jag ska testa ditt bröd igen framöver! Jag länkar absolut till dig, jag hittade receptet på lchf-recept.se och tänkte att det räckte att jag länkade dit! Men jag har nu ändrat länken så den går till ditt recept istället ;) Ha det gott!

2011-04-04 @ 12:48:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0