Varför Sukrin?
Jag köper mitt sukrin på Daglivs vid Fridhemsplan men det finns många sidor på nätet där man kan beställa det. Det finns även som en florsocker-variant vilket jag egentligen föredrar då "florsockret" lättare löser upp sig tillsammans med andra ingredienser.

Fakta om sukrin:
Sukrin är ett naturligt sötningsmedel som tillverkas ur vanligt druvsocker genom en jäsningsprocess, sk. fermentering. Det är ett likartat sätt som för tillverkning av till exempel för soja eller yoghurt. Efter jäsningen torkas, filtreras eller kristalliseras produkten till Sukrin.
Sukrin består till 100% av erytritol, som i naturen finns till exempel i vindruvor, meloner och svampar, och även i jästa livsmedel såsom vin, vissa ostar och i sojasås. Människan har nyttjat erytritol lika länge som hon lagt in livmedel via jäsning – alltså i tusentals år.
Sukrin är inte socker eller fruktsocker, eller t ex aspartam eller sucralos. Sukrin är ett helt nytt, unikt sötningsmedel. Sukrin är kalorifri som de konstgjorda sötningsmedlen, men en lika naturlig produkt som vanligt socker.
Framförallt höjer sukrin inte blodsockerhalten vilket är det viktigaste när man äter enligt LCHF.
Källa: Funktionell mat